Inner Leadership - Branding & Website

Voor het Zwitserse Inner Leadership mocht Birdie Design o.a. een logo, briefpapier en visitekaartjes ontwerpen. Ook hebben ik hun WordPress website gebouwd en via MailChimp Inner Leadership ondersteund bij het opzetten van een email campagne. 

Producten

Logo-ontwerp
Briefpapier
Visitekaartjes
Flyer
Powerpoint template
WordPress website
Email campagne
Onderhoud website

Concept

Over het project

Het Zwitserse Inner Leadership geeft seminars waarbij je je leiderschapskwaliteiten kunt ontwikkelen. Ze zochten een strakke en simpele logo en huisstijl. Het logo mocht zeker niet te spiritueel worden en het liefst niet te veel kleuren. Zelf hadden ze al een idee voor een beeldmerk, namelijk een linksdraaiende spiraal met vijf niveau’s die persoonlijke ontwikkeling symboliseren. Ook was het een wens om het woord “Inner” extra uit te lichten. Het uiteindelijke resultaat zie je hierboven. In eerste instantie was het beeldmerk dezelfde kleur als “Inner”, maar dit was toch net iets te saai. Door een subtiel kleurverloop toe te passen, krijgt het beeldmerk wat meer diepte en ziet het er net wat meer sprankelend uit. Het logo heeft twee versies: 1 versie die gebruikt kan worden op een witte achtergrond en 1 versie die op een donkere achtergrond gebruikt kan worden.

Het ontwerp van het briefpapier en visitekaartjes volgen hetzelfde principe als het logo: strak, simpel, stijlvol en zonder franjes. De PowerPoint template bestaat uit 25 slides en is zo opgezet dat men zelf kan bepalen welke slides men wil combineren. Foto’s zijn in PowerPoint gemakkelijk zelf toe te voegen. De flyer is een template die vooral op de website wordt gebruikt. Er zijn 3 seminars die elk hun eigen flyer hebben met info over de seminar. Voor de website was het belangrijk dat de informatie op de website gemakkelijk kan worden aangepast. Ook hier is de lijn van strak, simpel en weinig poespas toegepast. Ik heb er voor gekozen om de website te realiseren met WordPress vanwege het gebruikersgemak en het gemak waarmee dingen aan de website aangepast kunnen worden. Het resultaat is een website die overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik is. Een extra uitdaging was dat de website tweetalig moest zijn (Engels en Duits). Dankzij het gebruik van de plugin Polylang was dit geen probleem.

Gezien de prettige samenwerking heeft Inner Leadership er voor gekozen om ook het onderhoud van de website bij Birdie Design te regelen. Ik zorg er voor dat de website veilig blijft, maken elke week een back-up, checken op “broken links” (links op de website die niet meer werken, of ontbrekende pagina’s), testen updates voor plugins en het thema en lossen problemen op als die zich voordoen. Nieuwsgierig geworden. Zie de website van Inner Leadership in actie.

Tenslotte hebben we Inner Leadership geholpen met het opzetten van een email campagne via MailChimp. We hebben een template ontworpen en verzendklaar gemaakt. Dankzij mijn instructies kan Inner Leadership nu zelf hun mail campagnes opzetten en verzenden. 

Projecten

InnoVesta

Voor projectontwikkelaar InnoVesta ontwierp Birdie Design een modern en clean logo, bijpassende visitekaartjes en een PowerPoint template.

visitekaartje ontwerp projectontwikkelaar innovesta
Scroll naar top